Warning: Creating default object from empty value in /var/www/brightphoto.se/public_html/start/wp-content/plugins/members/includes/functions.php on line 21

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/brightphoto.se/public_html/start/wp-content/plugins/members/includes/functions.php:21) in /var/www/brightphoto.se/public_html/start/wp-includes/feed-rss2.php on line 8
Brightphoto | Fotograf Fredrik Skog http://brightphoto.se/start Brightphoto, din lokala fotograf i Ljungby Tue, 25 Nov 2014 19:18:45 +0000 sv-SE hourly 1 https://wordpress.org/?v=3.6.1 Bilder från Ljungby http://brightphoto.se/start/bilder-fran-ljungby http://brightphoto.se/start/bilder-fran-ljungby#comments Tue, 25 Nov 2014 19:15:52 +0000 fredrik http://brightphoto.se/start/?p=2784 Eller rubriken ljuger lite. Det blir ett panorama från Ljungby. En bild säger mer än tusen ord brukar man säga.
Kan man då säga att ett panorama visar mer än 1000 bilder? Ja kanske det. Med ett panorama visas 360 grader åt alla håll och du väljer själv vad du vill titta på

Här är en vy som trots att den togs så sent som juli 2014 på Stationsgatan i Ljungby redan är historia. Så här ser det inte längre ut i Ljungby.
Just nu pågår det febril aktivitet för att hinna klart ombyggnaden av centrum och då även Stationsgatan i Ljungby. Det är sagt att nya busstationen ska invigas kring lucia.

Här är iaf panoramat eller då ”bilder från Ljungby” så att säga. Det kommer fler panoraman här framöver.

]]>
http://brightphoto.se/start/bilder-fran-ljungby/feed 0
Vackert på Skogskyrkogården http://brightphoto.se/start/vackert-pa-skogskyrkogarden http://brightphoto.se/start/vackert-pa-skogskyrkogarden#comments Sun, 02 Nov 2014 18:45:33 +0000 fredrik http://brightphoto.se/start/?p=2778 Igår var det Alla helgons dag och jag passade på att åka till Skogskyrkogården i Ljungby för att ta en titt på alla ljus som var tända som ger ett vackert intryck av kyrkogården. En dag att skänka tankar på de våra som inte längre finns hos oss.

Tog några 360 panoraman för att försöka bevara det vackra.

Vill ni slippa navigera runt för hand så använd någon av länkarna till 3 olika panoraman

360 panorama över alla tända ljus

360 panorama över klockstapeln vid gravkapellet

Ett annat 360 panorama över alla tända ljus i Ljungby

Det var dagens bilder från Ljungby. Hoppas ni uppskattade det hela! :)

]]>
http://brightphoto.se/start/vackert-pa-skogskyrkogarden/feed 0
6-0 mot Dalen http://brightphoto.se/start/6-0-mot-dalen http://brightphoto.se/start/6-0-mot-dalen#comments Sun, 12 Oct 2014 20:13:03 +0000 fredrik http://brightphoto.se/start/?p=2763 Troja-Ljungby fortsätter sitt segertåg och tog idag sin 4e raka seger. Det blev ett enkelt set om man väljer att prata tennis. Med andra ord 6-0. Troja har verkligen hittat rätt i försvarsspelet och bara släppt in 2 mål på de senaste matcherna. Idag fick vi se en hel del fina mål

Några bilder från matchen också.
Håll till godo!

]]>
http://brightphoto.se/start/6-0-mot-dalen/feed 0
Troja – KRIF 3-0 http://brightphoto.se/start/troja-krif-3-0 http://brightphoto.se/start/troja-krif-3-0#comments Sun, 05 Oct 2014 18:05:03 +0000 fredrik http://brightphoto.se/start/?p=2742 Det var ett bra tag sedan nya bilder lades upp här så det passar väl bra efter en härlig segermatch för Troja-Ljungby.
Idag blev det resultatet 3-0 efter en mycket bra insats av hela laget från målvakt fram till anfallare.
Tycker man blivit allt bättre efter en kanske trevande start.
Här kommer några bilder från matchen
Håll till godo!

]]>
http://brightphoto.se/start/troja-krif-3-0/feed 0
DHL brinner i Ljungby (panorama) http://brightphoto.se/start/dhl-brinner-i-ljungby-panorama http://brightphoto.se/start/dhl-brinner-i-ljungby-panorama#comments Fri, 30 May 2014 20:48:19 +0000 fredrik http://brightphoto.se/start/?p=2735 Brand i DHLs lagerlokal i Ljungby. Branden spred sig vidare till korvtillverkaren Möllers.
Interaktivt panorama. Du kan se dig omkring i 360 grader. Klicka med musknappen på bilden och flytta musen för att se dig omkring

]]>
http://brightphoto.se/start/dhl-brinner-i-ljungby-panorama/feed 0
Ljungby Hockey gjorde det! http://brightphoto.se/start/ljungby-hockey-gjorde-det http://brightphoto.se/start/ljungby-hockey-gjorde-det#comments Sat, 15 Mar 2014 11:28:48 +0000 fredrik http://brightphoto.se/start/?p=2701 Ett riktigt stort grattis till Ljungby Hockey som gjort en kanonsäsong och i närmast överlägensen stil tog hem kvalserien till Div 2.
I sista matchen väntade ett redan avsågat Linköping. Ett Linköping som bara kom till spel med 12 utespelare.

Det blev kattens lek med råttan och matchen var avgjord tidigt. Det hela slutade med 11-1 till Ljungby Hockey.
I slutet på matchen vi fick se den ena delikatessen efter den andra men det alla väntade på var väl slutsignalen då det stora jublet och firandet tog vid!

Otroligt bra gjort av den lilla klubben som bara är 4 år gammal. Det blir en spännande höst för att se vad de kan göra i Div 2. Förhoppningsvis kanske det kan leda till större utbyte mellan Troja och Ljungby Hockey.

Här kommer ett större bildcollage över matchen och firandet efter.

 

]]>
http://brightphoto.se/start/ljungby-hockey-gjorde-det/feed 0
En riktigt skön seger! http://brightphoto.se/start/en-riktigt-skon-seger http://brightphoto.se/start/en-riktigt-skon-seger#comments Thu, 06 Mar 2014 21:33:59 +0000 fredrik http://brightphoto.se/start/?p=2677 Ljungby Hockey bjöd på gratis hockey idag ihop med sina partners i en så kallad ”enkronasmatch” och folk slöt verkligen upp. Omkring 870 personer kom till Sunnerbov.

Det blev en ganska svängig hockeymatch där gästerna var ofina nog att ta ledningen men LHK vände fram till 2-1. I andra perioden hade Ljungby Hockey både 3-1 och 4-2 men när 40 min var spelade visade ljustavlan 4-4. Mycket beroende på att Töreboda var effektiva i sitt powerplay och i utvisningsbåset vinner man inte ofta sina matcher.

I 3e perioden var det spännande värre, men när LHK fick spela fem mot tre så small det till, då Niclas Gustavsson mycket snyggt framspelad av både Oscar Andersson och Martin Lindh kunde göra 5-4

Lindh kunde på friläge seda göra 6-4 och efter det var Töreboda ett slaget lag. Matchen slutade 7-4 och LHK har nu ett mycket bra utgångsläge för att ta sig upp till div 2. Dock kan man inte ropa hej ännu men två segrar till och det är klappat och klart!

Till sist så måste jag bara dela med mig vad min dotter, dryga 2 år, sa när hon var på sin blott andra hockeymatch i livet. När hon såg alla spelarna i båset så sa hon ”Varför vill alla dom inte spela mer…” ;-)

Kvällens extra digra bildcollage kommer här. Ni får ha överseende men det är härligt med många jubelbilder! :-)

 

]]>
http://brightphoto.se/start/en-riktigt-skon-seger/feed 0
LHK nollade Skara http://brightphoto.se/start/lhk-nollade-skara http://brightphoto.se/start/lhk-nollade-skara#comments Sun, 02 Mar 2014 19:41:02 +0000 fredrik http://brightphoto.se/start/?p=2660 Ljungby Hockey är i full gång med sitt kvalspel till div 2.
Ikväll mötte man Skara hemma. Ett Skara som tidigare förlorat alla sina 32 seriematcher i tvåan och inte blev det bättre ikväll.
Ljungby Hockey kunde vinna med 4-0 och leder nu sin kvalserie på bättre målskillnad jämfört med värsta rivalen Töreboda

Här är några bilder från kvällens match

]]>
http://brightphoto.se/start/lhk-nollade-skara/feed 0
Vem är den där snubben? http://brightphoto.se/start/vem-ar-den-dar-snubben http://brightphoto.se/start/vem-ar-den-dar-snubben#comments Sat, 15 Feb 2014 10:26:10 +0000 fredrik http://brightphoto.se/start/?p=2656 Vi får gå tillbaka till en torsdagkväll i mars 2011. Den sista mars närmare bestämt. Jag satt på ”desken” för Pic-Agency och såg till att bilderna från våra olika fotografer såg okej ut. Alla fotografer hade levererat in sina bilder men från ett evenemang hade det inte kommit en enda bild. Klockan var kring 22-tiden och jag visste ju att det snart var pressläggningsdags för många av tidningarna.

Men varför fanns där inga bilder från Vita Hästen – Troja-Ljungby? Tittade på listan över kvällens aktiva fotografer. Det var tydligen någon ny snubbe som skulle plåta kvalmatchen i Himmelstalundshallen. Suckade lite och tog fram mobilen. Skickade ett SMS och undrade var bilderna tagit vägen. Tog inte lång stund innan telefonen ringer och en uppjagad fotograf säger att han har problem att ladda upp sina bilder. Försöker hjälpa så gott jag kan och efter vårt telefonsamtal trillar de första bilderna in på desken. Jag slänger ett öga och tänker ”nej nej nej…vad är det här!?” Bilderna hade ju helt fel vitbalans, tokgula bilder… och när jag tittar vidare så är bilderna helt otaggade. Inte en bokstav om vilka som syns på bilderna eller nått. Ny telefonkontakt där jag förklarar att bilderna ser inte bra ut och att han måste se över vitbalansen och taggningen.

Det blev en sen kväll på desken och en hel del telefonsamtal men till slut lyckades ”den där snubben” iaf få upp bilderna med någorlunda vitbalans och taggning.
Jag avslutar kvällen med att skicka ett mail till vår fotografsamordnare, Henrik Johansson, och frågar vem den där nya snubben är för han hade då inte många rätt. Han behöver nog lite extra support och stöttning om han ska klara av det hela, skriver jag till Henrik.

Några dagar senare, när det återigen är dags för mig att ha ”desken” på kvällen, så ser jag i listan att den där snubben skulle plåta igen. Nåja, han fick ju upp bilderna förra gången till sist så det borde ju gå bättre denna gången. Så som jag minns det blev det en del samtal även den kvällen och efter mycket strul igen lyckades snubben få upp bilderna.

Men vi är alla nybörjare någon gång. Medan tiden gick så hände något med snubbens bilder. De var inte bara vanliga sportfoton utan de blev mer avancerande och spännande. Det fanns efter ett tag ett bildspråk i hans bilder. De kvällar jag satt på desken och såg hans bilder bli allt bättre och bättre så undrade jag över hur lång tid det skulle ta innan andra skulle få upp ögonen för honom. Mycket riktigt, det tog inte så lång tid innan en konkurrerande byrå norpade honom.

I somras satt jag med familjen på båten mellan Visby och Oskarshamn. En dryg veckas semester på Gotland var slut och vi satt alla och slumrade lite i vilstolarna på båten. Plötsligt så sticker någon fram ett visitkort mitt framför ögonen på mig. Jag blir helt paff men hinner se att det står ”PH” på visitkortet innan jag snabbt tittar upp för att se vad det är för snubbe som presenterat sig på detta sätt. Peter Holgersson, snubben som för några år sedan knappt kunde få upp sina bilder från kvalhockeyn men som nu firar stora triumfer och det med rätta!
Det visar sig att Peter varit på Gotland under samma period som vi och via Facebook hade han sett att vi var på samma båt på väg till fastlandet. Under Peters Pic-Agency-tid fick jag aldrig möjlighet att träffa honom men det blev desto roligare i somras då.

Eftersom jag är vän med Peter på Facebook blev jag väldigt glad igår när jag såg att ”andra fått upp ögonen” för Peter. Guld i World Press Photo i klassen för sportrepotage.

STORT STORT GRATTIS Peter! :-)

Bonusläsning
Peter om sina första uppdrag
Peter Holgerssons hemsida

]]>
http://brightphoto.se/start/vem-ar-den-dar-snubben/feed 0
Skön seger mot Rögle http://brightphoto.se/start/skon-seger-mot-rogle http://brightphoto.se/start/skon-seger-mot-rogle#comments Sun, 02 Feb 2014 18:20:54 +0000 fredrik http://brightphoto.se/start/?p=2644 Det blev mycket folk på läktaren och en härlig inramning när Troja-Ljungby och Rögle möttes.
Efter en halvdan 1a period kom Troja igång i andra perioden och kunde gå till periodvila med 3-2.
I sista perioden försökte Rögle komma ikapp men Troja höll undan till 5-3, till publikens stora förtjusning (2940 på läktaren)

]]>
http://brightphoto.se/start/skon-seger-mot-rogle/feed 0