Warning: Creating default object from empty value in /var/www/brightphoto.se/public_html/start/wp-content/plugins/members/includes/functions.php on line 21
 Utomhus-foto inomhus - Brightphoto | Fotograf Fredrik Skog | Brightphoto | Fotograf Fredrik Skog
646 views

Utomhus-foto inomhus

646 views Utomhus-foto inomhus

Inför skolavslutningen tidigare i år fotograferade jag ett par, både studentfoto och balfoto. Tyvärr var det riktigt risigt väder mest hela dagen så det gick inte att vara ute. Just när vi tog bilderna regnande det som attan ute. Det blev dock några bilder utomhus under några korta regnuppehåll men flertalet blev inomhus. Kunden ville dock gärna ha det så om fotot var taget ute. Sagt och gjort. Körde med en vitbakgrund inomhus men egentligen hade det nog kunnat kvitta eftersom det skulle friläggas sen. Några dagar senare när solen tittade fram tog jag en bild nere vid ågårdsbron som var tänkt att användas som bakgrund för att fotot skulle få lite mer ”utomhus”-look.

Bilden nedan visar hur bilden såg ut innan jag började redigera den och fixa till.

Därefter blev friläggning och sedan sedvanlig redigering av bilden. Sist kom bakgrunden och sedan en hel del jobb med att blanda samman bilderna så att det inte skulle se alltför inklippt ut. Det slutgiltiga arbetet utskrivet på 70×50 blev riktigt bra för jag hade svårt att se att det såg inklippt ut. Webversionen här ger inte riktigt samma upplevelse som den utskrivna och jag tycker att bilden nedan ser lite inklippt ut med bakgrunden. Det viktiga var iaf att slutprodukten på papper blev bra och den är jag riktigt nöjd med.

Det finns ett tidigare inlägg (http://brightphoto.se/start/studentbal) där samma bild visas upp men den var mer ett snabbtest för att se om det gick att få till något bra och var endast en webversion som hade ganska stora brister när man synade den. Just friläggningar när man plockar in en bild i ett annat sammanhang så kan det vara riktigt svårt att få det bra så att båda bilderna flyter ihop. Det ska ju stämma både ljusmässigt och färgmässigt. Mycket pyssel med andra ord!

Related posts:

  1. Studentbal

Skriv en kommentar

Brightphoto - Fotograf Fredrik Skog